Locatie

Klik op tekst Sun Centre 2 Plettenbergbaai om naar Google maps te gaan. Eventueel voor streetview.

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay is een kleine chique badplaats aan de Indische oceaan. Gelegen in de provincie Oostkaap aan de prachtige Garden Route. Plettenberg Bay is een plaats met een heerlijk klimaat en temperaturen gemiddeld tussen de 17 (in juli) en 23 (in januari) graden. Kortom een heerlijke omgeving, waar u ook graag zult verblijven.

Door de Portugese zeevaarders werd het hier Bahia Formosa “Beautiful Bay” genoemd. Er is veel veranderd sinds die tijd en Plettenberg Bay heeft hier tegenwoordig een jetset strand. De Zuid-Afrikaners noemen het hier Plett, maar met een lach ook wel ‘de Riviera van Zuid-Afrika’ en het is dan ook de plek om te zien en gezien te worden. De meeste mensen komen hier voor de mooie eindeloze stranden en de vele watersporten die men hier kan beoefenen. Maar lekker winkelen, een terrasje pakken en eten in één van de vele restaurants kan natuurlijk ook.

Plettenberg is tevens de kraamkamer van de bedreigde Southern Right Whales die hier in grote aantallen tussen juli en december hun jongen ter wereld brengen. De Humpback en de Bryde’s Whale komt hier ook voor, maar in mindere mate en om de Killer Whale te zien moet u echt ongelooflijk veel geluk hebben. De Humpback, Bottlenose en de gewone dolfijn zijn vaak geziene acrobaten in de baai van Plettenberg. Een prachtige excursie is een paar uur op het water op zoek naar walvissen en dolfijnen. Hier zult u dan ongetwijfeld ook de zeerobben tegenkomen. Kies voor een georganiseerde boottocht of voor meer spanning: ga kanoën!

Op het strand kunt u naast genieten van de zon en het waterspektakel ook op zoek gaan naar de bijzondere Pansy schelp. Een activiteit die populair is bij jong en oud en ook de lokale bevolking nog altijd bezighoudt.

Het is een plaats waar na de Khoisan en de Portugezen ook de Hollanders, die deel uitmaakten van de VOC, aan land kwamen en handel dreven. Het gemeentehuis is een overblijfsel uit die Hollandse tijd en De Houten Schuur uit diezelfde periode is nu een Nationaal monument. In Nelson’s Bay Cave en de Matjies River Cave zijn overblijfselen (gereedschap en ornamenten) gevonden die er op wijzen dat deze grotten al meer dan 100.000 jaar geleden door mensen in het stenen tijdperk en later door de Khoisan werden bewoond. Er worden nog steeds opgravingen gedaan en de grot is open voor publiek.

Net buiten Plettenberg (ca. 5 km) richting Port Elizabeth, ligt het Keurboom’s Nature Reserve waar grote kolonies zeemeeuwen broeden. In het reservaat kunt u wandelen, een boottocht maken, kanoën, zwemmen of picknicken. Het gebied is genoemd naar de inheemse Keurboom, ook wel Blossom tree genoemd.

Mensen die het avontuur zoeken, gaan in de omgeving een Canopy tour doen in het Tsitsikamma park of een Bungee jump maken van de Bloukransbrug. Of wat te denken van een parachutesprong!

Iets ten noorden van Plettenberg Bay liggen de prachtige Tsitsikamma mountains en het natuurgebied The Crags en dit biedt tal van andere bijzondere activiteiten.

Golfliefhebbers gaan natuurlijk spelen op de golfcourses van Plettenberg Bay en Goose Valley, maar kunnen ook gemakkelijk uitwijken naar Knysna waar nog drie prachtige golfcourses liggen. En zo vlak langs de Indische Oceaan kunt u zich wel voorstellen dat het uitzicht adembenemend en de zeewind hier heerlijk moeten zijn.

bron: zuidafrikaspecialist.nl

Toevoegen aan reisplanBijschrift voor een afbeelding van het restaurant

National park 'Tsitsikamma' nabij Plettenbergbaai.

Geef een uitgebreide beschrijving van de klantervaring. Wat maakt dit restaurant uniek?

Vertel bezoekers van je site meer over het restaurant. Hoe ziet de ruimte eruit? Wat voor sfeer kunnen mensen verwachten als ze langskomen?